Feyenoord bevestigt komst van Kroaat Ivanušec

25 August 2023, 23:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de komst van Luka Ivanušec bevestigd. De 24-jarige Kroaat komt over van Dinamo Zagreb. Hij tekent een 5-jarig contract in De Kuip.

"Dit is een geweldige stap voor mij", vertelt Ivanušec op de website van zijn nieuwe club uit Rotterdam. "Het heeft even geduurd, maar het belangrijkste voor mij is dat ik hier nu ben. De club en de supporters hebben mij echt het gevoel gegeven dat ze graag wilden dat ik kwam. Ik hoop met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor deze club. Er liggen mooie uitdagingen voor ons, waar ik enorm naar heb uitgekeken."

Feyenoord probeerde Ivanušec al eerder in te lijven. Maar Dinamo Zagreb wilde hem niet afstaan. De club wilde eerst het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken. Maar dat lukte niet. AEK Athene bleek over twee duels net iets te sterk.

Ivanušec kan als linksbuiten en centrale middenvelder spelen. In 173 officiële wedstrijden voor Dinamo Zagreb was hij bij 57 doelpunten betrokken. Hij droeg tot dusver veertien keer het shirt van de nationale ploeg van Kroatië. Bij Feyenoord gaat Ivanušec spelen met rugnummer 17. Bart Nieuwkoop heeft door het vertrek van Marcus Pedersen nummer 2 overgenomen.

 


Door: ANP